Blog Roleski

Na naszym blogu znajdziesz nie tylko aktualne informacje o nowościach w naszym portfolio, ale także ciekawe przepisy z wykorzystaniem produktów Roleski oraz ciekawostki ze świata ketchupu, musztard i sosów.

Poczuj wolność, wyobraźnię i smak!

Majonez Premium

Kategorie: Aktualności / O majonezie

1 marca 2020

Majonez Roleskiego Premium – majonez stworzony dla najbardziej wymagających klientów.

Wyprodukowany przy użyciu najlepszych składników: oleju rzepakowego, jaj z dobrego chowu, bez białego cukru,  który został zastąpiony miodem z polskich pasiek oraz z dodatkiem soli himalajskiej, octu winnego i musztardy Roleski.

Majonez Roleskiego Premium, to kremowa konsystencja i starannie wyważony smak. Wyjątkowy produkt dla konsumentów, którzy cenią tradycyjne potrawy i dodatki.

Czytaj dalej

Sosy bardzo ostre (Super Hot)

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

29 lutego 2020

Nowa linia sosów bardzo ostrych (Super Hot) przeznaczona jest dla bardziej odważnych konsumentów i wielbicieli ostrych dodatków.

Linia składa się z trzech pozycji:

Czytaj dalej

Faszerowane bataty z guacamole, fasolą i pomidorkami

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

25 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos Trinidad Scorpion

Czytaj dalej

Dynia pieczona na sposób „hasselback” z masełkiem czosnkowo-ziołowym

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

18 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos Hot Chili

Czytaj dalej

O musztardach Roleski

Kategorie: Ciekawostki / O musztardzie

16 lutego 2020

Musztarda to prawdopodobnie najbardziej niedoceniany sos świata. Wielu utożsamia ją z wyrazistym dodatkiem do nijakiej parówki z wody. Jednak takie wyobrażenie jest niezwykle krzywdzące. Przecież musztarda od wieków towarzyszy rozmaitym potrawom, nawet na królewskich, carskich i cesarskich stołach.

 

Jako sos, doskonale podkreśla smak mięs serwowanych na ciepło i na zimno. Musztarda Sarepska Roleski świetnie się z nimi komponuje i pozostawia w ustach przyjemne uczucie umiarkowanej ostrości. Musztarda Stołowa to doskonały punkt wyjścia dla półmisków z wędlinami, czy klasycznych połączeń chleba z szynką lub żółtym serem. Jednak nawet zwykłe kanapki można zaserwować inaczej: z Musztardą Miodową, Wikinga. Jajka to zawsze trudna do łączenia materia. W tym zestawieniu smakowicie sprawdzi się m.in. Musztarda Kremska lub Jerozolimska od Roleskiego. I jako dodatek, i jako dekoracja.

Czytaj dalej

Tajska zupa z dynią, mleczkiem kokosowym i makaronem ryżowym

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

11 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos Hot Chili

Czytaj dalej

Arrancini – czyli sycylijskie kulki ryżowe z mozarellą i pomidorami

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

4 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos czosnkowy

Czytaj dalej

Kotlety mielone z sosem chrzanowym, buraczki i ziemniaczki

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

28 stycznia 2020

Wykorzystany produkt: Sos chrzanowy

Czytaj dalej