Makaron penne z sosem Caesara

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

22 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos Caesar

Makaron penne z sosem Caesara

Składniki (2 porcje)

100 gramów makaronu penne
1 łyżeczka oliwy
2 ząbki czosnku
2 szalotki
Sól
Pieprz
natka pietruszki
10 gramów orzechów włoskich
Sos Caesar Roleski – 2 łyżki stołowe

Przygotowanie

1. Makaron ugotuj al dente.
2. Na suchej patelni podpraż posiekane orzechy włoskie.
3. Na patelni rozgrzej dobrze oliwę i podsmaż pokrojony w plastry czosnek i szalotkę.
4. Dodaj ugotowany makaron, orzechy włoskie oraz sos Caesar Roleski. Wymieszaj wszystko.
5. Przed podaniem posiekaj drobno natkę pietruszki i dodaj do makaronu.

Smacznego!

Sos Caesar

Sos Caesar

Makaron penne z sosem Caesara

To amerykańska klasyka, skomponowana w oparciu o oryginalną recepturę. Co wyróżnia tę propozycję? Kremowa konsystencja z wyraźnie wyczuwalnym serem Parmigiano Reggiano. Co jeszcze? Wyjątkowa kompozycja czosnku i anchois, która sprawia, że całość jest niebanalna i… idealna! Do czego? Do warzyw, do kurczaka i sałatki Cezar oczywiście.

Bez substancji konserwujących. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej