Blog Roleski

Na naszym blogu znajdziesz nie tylko aktualne informacje o nowościach w naszym portfolio, ale także ciekawe przepisy z wykorzystaniem produktów Roleski oraz ciekawostki ze świata ketchupu, musztard i sosów.

Poczuj wolność, wyobraźnię i smak!

Nowe sosy BBQ

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

4 czerwca 2020

Grillowanie to nasza narodowa specjalność, ale trzeba uczciwie przyznać, że i Amerykanie mają na tym polu swoje zasługi. Hamburgery z rusztu, delikatne steaki, soczyste żeberka oraz… sosy barbeque do ich przyrządzania i  marynowania, to obowiązkowe pozycje na grillu w USA. Zainspirowani amerykańską kuchnią przedstawiamy nasze nowości w postaci klasycznych sosów BBQ z oryginalnymi dodatkami w postaci szkockiej whisky (single grain), ciemnego piwa (Baltic porter) oraz wędzonej papryki jalapeno. Sosy można kupić w naszym sklepie online.

Czytaj dalej

Sos Francuski Vinaigrette

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

20 kwietnia 2020

Do naszej oferty trafił nowy sos: klasyczny Francuski Vinaigrette. Przygotowany na bazie octu winnego, musztardy Dijon oraz cytryny. Całość uzupełnia dodatek naturalnego miodu z polskich pasiek. Polecany jako wspaniały dodatek do większości popularnych sałat. Nie zawiera konserwantów. Produkt bezglutenowy.

Czytaj dalej

„Jedz mniej, ale smaczniej” – nowa kampania Roleski z Sonią Bohosiewicz

Kategorie: Aktualności

16 kwietnia 2020

Dziś wystartowała najnowsza kampania medialna Roleski pod hasłem „Jedz mniej, ale smaczniej”. Marka zachęca w niej konsumentów do próbowania, eksperymentowania w kuchni, skupiania się na smaku i jakości, a nie – ilości spożywanego jedzenia. Do działań reklamowych zaangażowana została aktorka Sonia Bohosiewicz.

Wszyscy znamy powiedzenie „mniej znaczy więcej”. Czy da się je jednak odnieść do jedzenia, które tak kochamy i które jest dla nas wszystkich jedną z ważniejszych przyjemności? Marka Roleski razem z Sonią Bohosiewicz zachęca w swojej nowej kampanii do „kierowania się smakiem i ciekawością, nie marnowania czasu ani jedzenia”. Przecież nie trzeba zjeść dużo, żeby poczuć pełnię smaku. Można zjeść lepiej i… smaczniej. Jak to zrobić? To proste – wystarczy do potraw dodać produkty Roleski, bo „Roleski zmienia punkt jedzenia”!

Czytaj dalej

Dorsz na kaszy gryczanej z sosem ratatouille z papryką, cukinią i cieciorką

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

3 marca 2020

Wykorzystany produkt: Sos paprykowy

Czytaj dalej

Majonez Premium

Kategorie: Aktualności / O majonezie

1 marca 2020

Majonez Roleskiego Premium – majonez stworzony dla najbardziej wymagających klientów.

Wyprodukowany przy użyciu najlepszych składników: oleju rzepakowego, jaj z dobrego chowu, bez białego cukru,  który został zastąpiony miodem z polskich pasiek oraz z dodatkiem soli himalajskiej, octu winnego i musztardy Roleski.

Majonez Roleskiego Premium, to kremowa konsystencja i starannie wyważony smak. Wyjątkowy produkt dla konsumentów, którzy cenią tradycyjne potrawy i dodatki.

Czytaj dalej

Sosy bardzo ostre (Super Hot)

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

29 lutego 2020

Nowa linia sosów bardzo ostrych (Super Hot) przeznaczona jest dla bardziej odważnych konsumentów i wielbicieli ostrych dodatków.

Linia składa się z trzech pozycji:

Czytaj dalej

Faszerowane bataty z guacamole, fasolą i pomidorkami

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

25 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos Trinidad Scorpion

Czytaj dalej

Dynia pieczona na sposób „hasselback” z masełkiem czosnkowo-ziołowym

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

18 lutego 2020

Wykorzystany produkt: Sos Hot Chili

Czytaj dalej