Kategorie: O musztardzie / Przepisy
22 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Musztarda Gruszkowa
6 ugotowanych ziemniaków
2 gruszki
1 cebulka
1 kwaśne jabłko
szczypiorek
sól
pieprz
jogurt naturalny
1 łyżka stołowa sosu sojowego
pęczek pietruszki
2 łyżki stołowe musztardy gruszkowej Roleski
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokroju w grubą kostkę. Gruszki i jabłka nie obieraj, pokrój wraz z cebulką w drobną kostkę.
W miseczce połącz jogurt naturalny z musztardą, sosem sojowym, solą i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszaj i polej sosem. Dodaj posiekany
szczypior, natkę pietruszki i wymieszaj. Wstaw sałatkę do lodówki na minimum godzinę.
Sałatkę nałóż do miseczek i podaj z kromką bagietki z masłem.