Wegetariańskie tacos

Kategorie: O ketchupie / Przepisy

28 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny

Wegetariańskie tacos

Składniki (6 porcji)

6 placków kukurydzianych lub łódeczek do tacos,
100 gr ryżu,
1 awokado,
1 mango,
1 czerwona cebulka,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka kukurydzy,
1 limonka,
1 łyżeczka kuminu i papryki ostrej,
zielona i czerwona papryczka chili,
pęczek świeżej kolendry,
wegański ser.
Składniki na dipy:
1 awokado,
1 limonka,
3 duże pomidory malinowe,
3 szalotki, pęczek świeżej kolendry,
sól,
pieprz,
ketczup pikantny Roleski.

Przygotowanie

Pracę zacznij od przygotowania salsy i guacamole. Salsa: pomidory sparz i
obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę, dodaj poszatkowane 2 szalotki.
Posól i popieprz, dodaj 1 łyżkę ketczupu pikantnego Roleski, posiekaną
kolendrę i wymieszaj. Do wersji na bardzo ostro, dodaj kilka plasterków
jalapeno. Guacamole: Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj drobno
pokrojonego pomidora, szalotkę i kolendrę. Posól i popierz, dodaj sok z 1/2
limonki. Wymieszaj. TACOS. Wszystkie warzywa, mango i awokado pokrój w
cienkie plasterki. Ryż ugotuj i dodaj do niego fasolę i kukurydzę. Dopraw
solą, pieprzem, ostrą papryką i kuminem oraz 1 łyżką pikantnego ketczupu
@roleskipl . Placki tacos podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu. Na każdy
wyłóż po konkretnej łyżce ryżu, plasterki: awokado, mango, papryczki chili,
cebulki, posiekany szczypior i kolendrę. Na wierzch dodaj po łyżeczce
guacamole i salsy. Całość skrop sokiem z limonki i posyp startym,
wegańskim serem. Smacznego!

Smacznego!

Ketchup Pikantny Premium

Ketchup Pikantny Premium

1000ml
Wegetariańskie tacos

Wyjątkowe połączenie aromatycznych pomidorów z delikatną nutą przypraw. Nasz ketchup zawiera  aż 205 gramów soczystych pomidorów na 100 gramów produktu.  Doskonale komponuje się z frytkami, kanapkami, parówkami i żółtym serem. Produkt bezglutenowy. Nie zawiera skrobi ani konserwantów.

dowiedz się więcej