Blog Roleski

Na naszym blogu znajdziesz nie tylko aktualne informacje o nowościach w naszym portfolio, ale także ciekawe przepisy z wykorzystaniem produktów Roleski oraz ciekawostki ze świata ketchupu, musztard i
sosów.

Poczuj wolność, wyobraźnię i smak!

„Stek” z kalafiora z sosem musztardowo-miodowym na kolorowym ryżu z miętą i granatem

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

10 grudnia 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda miodowa

Czytaj dalej

Sosy Street Food

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

10 grudnia 2019

Nowa linia sosów Street Food jest oparta  na recepturach pozyskanych z ulicznych knajpek i food truck’ów ulokowanych w różnych zakątkach świata. Sosy z linii Street Food pozwalają na przeniesienie smaków z odległych miejsc bezpośrednio na swoje ulubione potrawy.

Czytaj dalej

Pieczone udka kaczki na puree ziemniaczano-musztardowym

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

3 grudnia 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Słodko-Ostra

Czytaj dalej

Siekany tatar z polędwicy z ogóreczkami i piklowaną cebulką

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

26 listopada 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Sarepska

Czytaj dalej

Linguine z kurczakiem w pomidorowo-czosnkowym sosie z bazylią

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

17 listopada 2019

Wykorzystany produkt: Sos do kurczaka z czosnkiem

Czytaj dalej

Aromatyczne steki z masłem czosnkowym, rozmarynem i szparagami

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

12 listopada 2019

Wykorzystany produkt: Sos do steków i burgerów

Czytaj dalej

Długo pieczone żeberka w aromatycznym sosie podane na puree kalafiorowym z palonym masłem

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

5 listopada 2019

Wykorzystany produkt: Sos do karkówki i żeberek

Czytaj dalej

Sosy ostre (linia HOT)

Kategorie: Aktualności / O sosach i dressingach

4 listopada 2019

Linia sosów ostrych,  to odpowiedź Firmy Roleski na liczne zapytania konsumentów uwielbiających ostre przyprawy.  Linię ostrą (HOT) reprezentują trzy sosy:

Paprykowy, średnio ostry. Jego skład oparliśmy na marynowanej papryce z dodatkiem chili. Idealny do pizzy, kurczaka, kanapek czy hamburgera. Polecany jak baza do sosów.

Hot Chili  jest po prostu ostry i przyjemny. Z dodatkiem chili i papryczki Scotch Bonnet. Podkręci smak kanapek i przekąsek.

Sos Trinidad Scorpion to hit wśród  internautów – super ostry sos z  dodatkiem jednej z najostrzejszych papryczek na Ziemi. Trinidad Scorpion to papryka, która ze względu na poziom ostrości trafiła do księgi rekordów Guinnessa.

Zapraszamy na stacje benzynowe BP z Wild Bean Cafe, gdzie można kupić sos Trinidad Scorpion.