Kategorie: O ketchupie / Przepisy
28 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny
6 placków kukurydzianych lub łódeczek do tacos,
100 gr ryżu,
1 awokado,
1 mango,
1 czerwona cebulka,
1 puszka czerwonej fasoli,
1 puszka kukurydzy,
1 limonka,
1 łyżeczka kuminu i papryki ostrej,
zielona i czerwona papryczka chili,
pęczek świeżej kolendry,
wegański ser.
Składniki na dipy:
1 awokado,
1 limonka,
3 duże pomidory malinowe,
3 szalotki, pęczek świeżej kolendry,
sól,
pieprz,
ketczup pikantny premium Roleski.
Pracę zacznij od przygotowania salsy i guacamole.
Salsa: pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w drobną kostkę, dodaj poszatkowane 2 szalotki. Posól i popieprz, dodaj 1 łyżkę ketczupu pikantnego Roleski, posiekaną
kolendrę i wymieszaj. Do wersji na bardzo ostro, dodaj kilka plasterków jalapeno.
Guacamole: Awokado obierz i rozgnieć widelcem. Dodaj drobno pokrojonego pomidora, szalotkę i kolendrę. Posól i popierz, dodaj sok z 1/2 limonki. Wymieszaj.
TACOS. Wszystkie warzywa, mango i awokado pokrój w cienkie plasterki. Ryż ugotuj i dodaj do niego fasolę i kukurydzę. Dopraw solą, pieprzem, ostrą papryką i kuminem oraz 1 łyżką pikantnego ketchupu premium. Placki tacos podpiecz w piekarniku lub w opiekaczu. Na każdy wyłóż po konkretnej łyżce ryżu, plasterki: awokado, mango, papryczki chili, cebulki, posiekany szczypior i kolendrę. Na wierzch dodaj po łyżeczce guacamole i salsy. Całość skrop sokiem z limonki i posyp startym, wegańskim serem. Smacznego!
Wyjątkowe połączenie aromatycznych pomidorów z delikatną nutą przypraw. Doskonale komponuje się z frytkami, kanapkami, parówkami i żółtym serem. Nie zawiera substancji konserwujących.