Śniadaniowe burrito z awokado, jajkiem i salsą pomidorową

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

16 lipca 2019

Wykorzystany produkt: Sos Trinidad Scorpion

Śniadaniowe burrito z awokado, jajkiem i salsą pomidorową

Składniki (4 porcje)

  • 4 tortille pełnoziarniste
  • 2 dojrzałe awokado
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • 2 duże pomidory
  • sok z połowy limonki
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 cebula
  • 1 garść świeżej kolendry
  • kilka łyżek SOSU TRINIDAD SCORPION ROLESKI (UWAGA! BARDZO OSTRY)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulkę i pomidory posiekać w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, olejem sezamowym i sokiem z limonki, wymieszać.
  2. Awokado pokroić w cienkie plastry, kolendrę posiekać.
  3. Na dużej patelni roztopić masło, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem i usmażyć coś w rodzaju omletu/jajecznicy.
  4. Na suchej patelni zrumienić tortille.
  5. Każdą tortillę posmarować niewielką ilością SOSU TRINIDAD SCORPION, na środku wyłożyć kawałek omletu, obok awokado, salsę pomidorową i kolendrę. Zgiąć dwa boki i dół do środka i zwinąć w górę dociskając. Można dodatkowo zrumienić na rozgrzanej patelni.

Smacznego!

Sos Trinidad Scorpion – Sosy Ostre

Sos Trinidad Scorpion – Sosy Ostre

340g
Śniadaniowe burrito z awokado, jajkiem i salsą pomidorową

Trinidad Scorpion? Papryka, która trafiła do księgi rekordów Guinnessa. Ze względu na ostrość oczywiście! Wywodzi się z dalekiego Trynidadu, ma kształt skorpiona i… zaskakuje smakiem. Jeśli można tak to nazwać! Chcesz go spróbować? Tylko na własną odpowiedzialność. I żadnych dowcipów i testów na kolegach! Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sos z linii sosów ostrych (Hot). Poziom ostrości: piekielnie ostry. Z dodatkiem chili i suszonej papryczki Trinidad Scorpion. Ostrość pojawia się z opóźnieniem.

Jeżeli jesteś fanem ostrych przypraw, nie zapomnij zapoznać się z naszą linią sosów Super Hot.

dowiedz się więcej