Duszone warzywa na ostro

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

15 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos Ghost Pepper

Duszone warzywa na ostro

Składniki

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 2 puszki pomidorów
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki Sosu Ghost Pepper 
  • sól

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę pokrój w piórka, czosnek drobno posiekaj. Paprykę pokrój w grubą kostkę. Cukinię i bakłażana pokrój w półplasterki.
  2. W rondlu o grubym dnie rozgrzej oliwę i przeszklij na niej cebulę.
  3. Dodaj papryki, cukinię i bakłażana. Przesmaż chwilę i dodaj pomidory z puszki oraz czosnek.
  4. Duś ok. 25 minut, mieszając, aby nie przypalić.
  5. Dopraw solą o Sosem Ghost Pepper i gotuj jeszcze 5-10 minut, aż warzywa będą miękkie.

Smacznego!

Sos Ghost Pepper – Sosy Bardzo Ostre

Sos Ghost Pepper – Sosy Bardzo Ostre

Duszone warzywa na ostro

Sos Ghost Pepper – linia sosów bardzo ostrych (Super Hot).

Ghost Pepper – w slangu “naga jolka” – to do niedawna najostrzejsza papryczka na Ziemi. Maleństwo, przyznać trzeba, ale moc ma wielką! W połączeniu z egzotycznymi dodatkami (ananas, imbir, przyprawy curry) zaskakuje smakiem.

Chcesz poczuć jej działanie? Ostrość pojawia się z opóźnieniem. Polecany do wszelkich dań z ryżem i makaronem.

Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Linia sosów bardzo ostrych (Super Hot) przeznaczona jest dla bardziej odważnych konsumentów i wielbicieli ostrych dodatków.

Sos Ghost Pepper z serii Super Hot jest około 60% mocniejszy od naszego Trinidad Scorpion’a.

dowiedz się więcej