Burger na Halloween

Kategorie: Przepisy

29 listopada 2023

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny – Roleski

Burger na Halloween

Sk艂adniki (3 porcje)

Sk艂adniki na kotlety:

鈥 1 kg wo艂owiny (antrykot, pr臋ga, 艂ata lub pol臋dwica)
鈥 1 艣rednia cebula
鈥 1 jajko
鈥 1 p艂aska 艂y偶ka soli
鈥 1 p艂aska 艂y偶eczka pieprzu

Pozosta艂e sk艂adniki:
鈥 6 bu艂ek do burger贸w
鈥 5 plasterk贸w 偶贸艂tego sera
鈥 12 zielonych oliwek nadziewanych papryk膮
鈥 6 og贸rk贸w kanapkowych w plastrach (du偶e plastry og贸rka konserwowego na j臋zyki)
鈥 kilka listk贸w sa艂aty
Ketchup PREMIUM Pikantny Roleski

Przygotowanie

  1. Cebul臋 obierz i bardzo drobno poszatkuj, dodaj j膮 do miski ze zmielonym mi臋sem, wbij jajko, dodaj przyprawy i dok艂adnie wymieszaj.
  2. 聽Mi臋so podziel na 6 cz臋艣ci takiej samej wielko艣ci. Uformuj z nich kotlety i sma偶 je na patelni klasycznej, grillowej lub grillu od 1 do 2 minut z ka偶dej strony, w zale偶no艣ci od grubo艣ci burger贸w.
  3. Bu艂k臋 przekr贸j na p贸艂, po艂贸偶 na spodzie listek sa艂aty, nast臋pnie kotlet mi臋sny.
  4. Ser z jednej strony natnij w z膮bki przypominaj膮ce ostre z臋by. Po艂贸偶 na burgerze og贸rka wystaj膮cego z jednej strony, na nim plasterek sera przypominaj膮cy z臋by i wszystko polej Ketchupem Premium Pikantnym Roleski. Burgera przykryj g贸rn膮 cz臋艣ci膮 bu艂ki i z oliwek i 2 wyka艂aczek zr贸b oczy swojej kanapce.

Smacznego !

Smacznego!

Ketchup Premium Pikantny

Ketchup Premium Pikantny

Burger na Halloween

Po ketchup si臋gasz niemal ka偶dego dnia? Je艣li tak, zasmakuj w wersji premium. Cechy? Tylko pi臋膰 sk艂adnik贸w: 232 gramy soczystych pomidor贸w na ka偶de 100 gram贸w ketchupu, cukier trzcinowy, s贸l himalajska,ocet jab艂kowy oraz przyprawy. Smak? Lekko pikantny, nie za ostry, nie za 艂agodny. Bez konserwant贸w, bez zag臋stnik贸w. Ketchup klasy Premium. Spr贸buj! Polubisz. Roleski.

dowiedz si臋 wi臋cej