Bajgiel z wędzonym łososiem, ogórkiem, czerwoną cebulką i ogórkowym sosem

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

17 marca 2021

Wykorzystany produkt: Sos Do Tortilli i Kanapek – Street Food

Bajgiel z wędzonym łososiem, ogórkiem, czerwoną cebulką i ogórkowym sosem

Składniki (2 porcje)

• 2 bajgle np. z sezamem, makiem
• 1 ogórek gruntowy
• 1/2 czerwonej cebuli
• 100 g wędzonego łososia
• SOS STREETFOOD OGÓRKOWY DO TORTILLI I KANAPEK ROLESKI
• świeży koperek/ szczypiorek
• sól morska, pieprz świeżo mielony
• ćwiartki cytryny

Przygotowanie

1. Bajgle przekrój na pół, stostuj na suchej patelni lub tosterze.
2. Ogórek pokrój w plasterki, cebulkę w piórka. Koperek/ szczypiorek posiekaj.
3. Połówki bajgli posmaruj sporą ilością SOSU STREETFOOD OGÓRKOWEGO DO TORTILLI I KANAPEK ROLESKI.
4. Wyłóż po dwa plastry wędzonego łososia, kilka plasterków ogórka, czerwoną cebulkę oraz świeże zioła. Dopraw solą i pieprzem.
5. Podawaj z ćwiartką cytryny.

 

Smacznego!

Sos Do Tortilli i Kanapek – Street Food

Sos Do Tortilli i Kanapek – Street Food

Bajgiel z wędzonym łososiem, ogórkiem, czerwoną cebulką i ogórkowym sosem

Relish z ogórków konserwowych i kremowy majonez z dodatkiem musztardy. Wyprodukowany na bazie przepisu prosto z San Francisco. Perfekcyjny do tortilli, kanapek ale i również mięs oraz hamburgerów. Fantastyczny w połączeniu z pieczonymi ziemniakami. Bez konserwantów. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Z Food Truck’ów i ulicznych knajpek zlokalizowanych w różnych miejscach na świecie wybraliśmy najlepsze sosy do frytek, hamburgerów, hot dogów i parówek. Dzięki naszej linii sosów STREET FOOD  możesz sprawić, że Twoje ulubione potrawy będą smakowały jak nigdy dotąd.

dowiedz się więcej