Burger na Halloween

Kategorie: Przepisy

29 listopada 2023

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny – Roleski

Burger na Halloween

Składniki (3 porcje)

Składniki na kotlety:

• 1 kg wołowiny (antrykot, pręga, łata lub polędwica)
• 1 średnia cebula
• 1 jajko
• 1 płaska łyżka soli
• 1 płaska łyżeczka pieprzu

Pozostałe składniki:
• 6 bułek do burgerów
• 5 plasterków żółtego sera
• 12 zielonych oliwek nadziewanych papryką
• 6 ogórków kanapkowych w plastrach (duże plastry ogórka konserwowego na języki)
• kilka listków sałaty
Ketchup PREMIUM Pikantny Roleski

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i bardzo drobno poszatkuj, dodaj ją do miski ze zmielonym mięsem, wbij jajko, dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.
  2.  Mięso podziel na 6 części takiej samej wielkości. Uformuj z nich kotlety i smaż je na patelni klasycznej, grillowej lub grillu od 1 do 2 minut z każdej strony, w zależności od grubości burgerów.
  3. Bułkę przekrój na pół, połóż na spodzie listek sałaty, następnie kotlet mięsny.
  4. Ser z jednej strony natnij w ząbki przypominające ostre zęby. Połóż na burgerze ogórka wystającego z jednej strony, na nim plasterek sera przypominający zęby i wszystko polej Ketchupem Premium Pikantnym Roleski. Burgera przykryj górną częścią bułki i z oliwek i 2 wykałaczek zrób oczy swojej kanapce.

Smacznego !

Smacznego!

Ketchup Premium Pikantny

Ketchup Premium Pikantny

Burger na Halloween

Po ketchup sięgasz niemal każdego dnia? Jeśli tak, zasmakuj w wersji premium. Cechy? Tylko pięć składników: 232 gramy soczystych pomidorów na każde 100 gramów ketchupu, cukier trzcinowy, sól himalajska, ocet jabłkowy oraz przyprawy. Smak? Lekko pikantny, nie za ostry, nie za łagodny. Bez konserwantów, bez zagęstników. Ketchup klasy Premium. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej