Kategorie: Przepisy
19 czerwca 2024
Wykorzystany produkt: Sos Green Jalapeno
• 150 g solonych nachos
• 1/2 puszki czerwonej fasoli
• garść pomidorków koktajlowych
• 50 g sera żółtego
• 3 jajka
• 1 awokado
• Sos Green Jalapeno
• szczypiorek, papryczki chili, limonka
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż nachos. Posyp fasolą i startym żółtym serem.
Wbij pomiędzy 3 jajka, dorzuć pomidorki i piecz w temperaturze 200°C przez 10 minut.
Podawaj na ciepło z pokrojonym awokado, Sosem Green Jalapeno, posypane szczypiorkiem i chili.
Pikantny sos majonezowy z dodatkiem marynowanej paparyki jalapeno oraz musztardy dijon. Sos inspirowany jest nieodzownym składnikiem kuchni meksykańskiej, czyli zieloną papryczką jalapeno o lekko kwaskowatym, ostrym smaku i bardzo przyjemnym aromacie. Sos Green Jalapeno idealnie komponuje się z potrawami kuchni meksykańskiej oraz daniami typu fast food. Dobrze komponuje się również z jajami na twardo oraz jako dodatek do różnego rodzaju mięs z grilla i przekąsek.