Kategorie: Przepisy
27 grudnia 2024
Wykorzystany produkt: Musztarda Miodowa
• 2 parówki
• 2 kromki chleba tostowego
• 2 liście sałaty
• 2 plastry wędliny
• 2 plastry sera żółtego
• 50 g serka kremowego kanapkowego
• 2 łyżeczki musztardy miodowej
Do dekoracji: goździki, szczypiorek
Z chleba odkrój skórkę. Ułóż obok siebie i lekko rozwałkuj wałkiem. Posmaruj serkiem i musztardą miodową oraz ułóż ser, szynkę i sałatę. Całość zwiń w rulon, a następnie pokrój w plastry.
Parówki przekrój wzdłuż. Wnętrze posmaruj serkiem kremowym i przyłóż do kanapki, zawijając parówkę i tworząc kształt ślimaka. Powtórz z pozostałymi składnikami. Możesz udekorować kanapki goździkami, które imitują oczy, oraz szczypiorkiem jako czułki.
Musztarda z naturalnym miodem, bez substancji konserwujących.
Musztarda Miodowa, to delikatna musztarda o subtelnym słodkim smaku z dodatkiem naturalnego, polskiego miodu gryczanego nektarowego. Musztarda miodowa Roleski zachwyci nawet najbardziej wybrednych konsumentów. Uwielbiana przez najmłodszych konsumentów.
Jej gładka i gęsta konsystencja sprawia, że sprawdza się idealnie jako dodatek do potraw z drobiu oraz jako składnik sosów i dressingów. Chcesz spróbować?