Kategorie: Przepisy
27 marca 2024
Wykorzystany produkt: Musztarda Jerozolimska
• 12 kromek chleba tostowego
• 200 g wędzonego łososia w plastrach
• 4 łyżki Musztardy Jerozolimskiej Roleski
• 200 g serka śmietankowego
• 1/2 papryki czerwonej
• 1/2 ogórka szklarniowego
• do dekoracji: majonez, kiełki, jadalne kwiaty
Z chleba odkrój brzegi, a paprykę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę. Na blacie rozłóż folię spożywczą i ułóż na niej kromki chleba obok siebie w rzędach 3 × 4.
Spłaszcz je za pomocą wałka i posmaruj musztardą, a następnie serkiem. Równomiernie rozsyp pokrojone warzywa, lekko wciskając w serek i przykryj łososiem.
Roladę zwiń wzdłuż dłuższego brzegu, dość ciasno, pomagając sobie folią. Zwiniętą roladę ciasno zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
Przed podaniem udekoruj: posmaruj na wierzchu majonezem, obsyp kiełkami i jadalnymi kwiatami. Podawaj pokrojoną w plastry na zimno.
Musztarda Jerozolimska – oryginalna, łagodna musztarda o delikatnej kremowej konsystencji, której charakterystyczny smak nadaje dodatek suszonego czosnku oraz suszonej cebuli.
Nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.
Dzięki niej szaszłyki i pieczone dania z grilla nabiorą niezapomnianego smaku i aromatu. Polecana także jako marynata do mięs. Chcesz spróbować?