Wiosenna Rolada Chlebowa

Kategorie: Przepisy

27 marca 2024

Wykorzystany produkt: Musztarda Jerozolimska 

Wiosenna Rolada Chlebowa

Składniki (4 porcje )

• 12 kromek chleba tostowego
• 200 g wędzonego łososia w plastrach
• 4 łyżki Musztardy Jerozolimskiej Roleski
• 200 g serka śmietankowego
• 1/2 papryki czerwonej
• 1/2 ogórka szklarniowego
• do dekoracji: majonez, kiełki, jadalne kwiaty

Przygotowanie

  1. Z chleba odkrój brzegi, a paprykę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę. Na blacie rozłóż folię spożywczą i ułóż na niej kromki chleba obok siebie w rzędach 3 × 4.

  2. Spłaszcz je za pomocą wałka i posmaruj musztardą, a następnie serkiem. Równomiernie rozsyp pokrojone warzywa, lekko wciskając w serek i przykryj łososiem.

  3. Roladę zwiń wzdłuż dłuższego brzegu, dość ciasno, pomagając sobie folią. Zwiniętą roladę ciasno zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.

  4. Przed podaniem udekoruj: posmaruj na wierzchu majonezem, obsyp kiełkami i jadalnymi kwiatami. Podawaj pokrojoną w plastry na zimno.

Smacznego!

Musztarda Jerozolimska

Musztarda Jerozolimska

Wiosenna Rolada Chlebowa

Musztarda Jerozolimska – oryginalna, łagodna musztarda o delikatnej kremowej konsystencji, której charakterystyczny smak nadaje dodatek suszonego czosnku oraz suszonej cebuli.

Nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.

Dzięki niej szaszłyki i pieczone dania z grilla nabiorą niezapomnianego smaku i aromatu. Polecana także jako marynata do mięs. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej