Wiejskie kanapki z rostbefem i kapustą kiszoną

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

25 czerwca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Ostraa

Składniki (6 porcji)

  • 1 kg rostbefu
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 12 kromek wiejskiego chleba
  • kilka ogórków konserwowych
  • MUSZTARDA OSTRA ROLESKI
  • 150 g kapusty kiszonej
  • 2 łyżki oleju lnianego
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Wołowinę wyjmij z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Wysmaruj oliwą, natrzyj solą i pieprzem. Wyłóż na mocno rozgrzaną patelnię i smaż po kilka minut z każdej strony do zarumienienia. Przełóż do naczynia żarodoporneg, dodajkilka gałązek rozmarynu i piecz przez 1h/ 1h15 min. Wyjmij z piekarnika i przykryj.
  2. Chleb podpiecz w piekarniku. Ogórki pokrój w plastry. Kapustę kiszoną wymieszaj z olejem lnianym, cukrem, solą i pieprzem.
  3. Kanapki wysmaruj grubą warstwą MUSZTARDY Ostrej. Wyłóż po kilka plastrów rostbefu, kilka plasterków ogórka i kapustę kiszoną.

Smacznego!

Musztarda Ostra

Musztarda Ostra

Wiejskie kanapki z rostbefem i kapustą kiszoną

Musztarda Ostra charakteryzuje się intensywnym, ostrym smakiem, uzyskanym z połączenia dwóch gatunków gorczycy. Odpowiednio dobrane składniki dodają głębi i podkreślają oryginalny smak musztardy.

Produkt nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.

Ostra i surowa, polecana wędlin i pieczonego mięsa. Sprawdza się także jako dodatek do serów pleśniowych.

dowiedz się więcej