Kategorie: Przepisy
21 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Sos Jogurtowy Oryginalny
1 średni kalafior
2 średnie bataty
1 puszka ugotowanej ciecierzycy
2 puszki mleczka kokosowego
3 ząbki czosnku
3 torebki ryżu paraboiled
2 łyżki oleju kokosowego
1 łyżeczka:
chilli
imbiru
papryki ostrej
papryki słodkiej
curry
kurkumy
sól
kuminu rzymskiego
1 pęczek kolendry
SOS JOGURTOWY ROLESKI
Na oleju kokosowym podsmażam posiekany czosnek wraz ze wszystkimi przyprawami. Dodaję kalafiora (dzielę go na mniejsze różyczki) oraz batata i całość podsmażam. Po ok. 10 minutach zalewam mleczkiem kokosowym i zmniejszam ognień. Doprawiam solą i mieszam. Gotuję pod przykryciem na najmniejszym ogniu około 30 minut. W tym czasie gotuję ryż. Przed końcem gotowania dodaję ciecierzycę, mieszam i gotuję jeszcze przez ok. 5 minut.
Gotowe curry podaję z ryżem, kolendrą i na sam koniec dodaję łyżkę sosu jogurtowego Roleski.
Nasz Oryginalny, to sos dla miłośników klasyki i minimalizmu, również w lodówce. Jogurtowy, aksamitny, niskokaloryczny – wspaniały dodatek nie tylko do sałatek, kanapek, ziemniaków ale również deserów i owoców. To aż 70% naturalnego jogurtu i zaledwie 1,1% tłuszczu! Dodaj miodu, octu czy czosnku, a zmienisz jego oblicze, kiedy tylko masz na to ochotę. Spróbuj! Polubisz. Roleski. Wersja limitowana dostępna okresowo tylko w wybranych sieciach sklepów.
Sosy jogurtowe Roleski zostały wyprodukowane przy wykorzystaniu polskiego, naturalnego jogurtu. Polecane do wszelkiego rodzaju sałat, dań z gotowanych i smażonych ziemniaków oraz jako dodatek do mięs, kebabów i tortilli. 70% jogurtu, czysty skład, niskokaloryczne, bez konserwantów.