Wegetariański bibimbap

Kategorie: Przepisy

18 sierpnia 2022

Wykorzystany produkt: Azjatycki Sos Słodko-Kwaśny Smaki Świata

Wegetariański bibimbap

Składniki (2 porcje)

  • 2 jajka sadzone
  • 200-300 g ugotowanego ryżu jaśminowego
  • 1 ogórek zielony
  • 2 łyżki oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka prażonego sezamu
  • 1 marchewka
  • 2 czerwone cebule
  • 100 ml octu winnego
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 80 g kimchi
  • kiełki fasoli mung
  • 1 papryczka chili
  • świeża kolendra
  • ćwiartki limonki
  • SOS SŁODKO-KWAŚNY ROLESKI SMAKI ŚWIATA
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ogórek posiekaj w plasterki, wymieszaj z olejem sezamowym, sosem sojowym i prażonym sezamem. Odstaw.
  2. Marchewkę pokrój w cieniutkie paseczki. Chili w plasterki.
  3. Czerwoną cebulkę pokrój w krążki. W rondelku zagotuj wodę z octem i cukrem, dodaj cebulkę i gotuj na najmniejszym ogniu ok. 1 minuty. Zdejmij z ognia, pozostaw do zamarynowania.
  4. W miskach wyłóż ryż, marchewkę, ogórek, marynowaną cebulkę, kimchi, kiełki oraz sadzone jajko. Skrop sokiem z limonki, udekoruj świeżą kolendrą.
  5. Podawaj z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM ROLESKI.

 

Smacznego !

Smacznego!

Prywatne: Azjatycki Sos Słodko-Kwaśny Smaki Świata

Prywatne: Azjatycki Sos Słodko-Kwaśny Smaki Świata

500g
Wegetariański bibimbap

Słodki i kwaśny jednocześnie. Kto go nie uwielbia? Bo my bardzo! Stąd ten nasz, który jest idealny, jeśli masz ochotę, a czasu nie masz – wystarczy podsmażyć kurczaka czy jarzynkę, dodać ryż i chlusnąć porządnie naszym sosem: a obiad pyszny i gotowy. W końcu z nami gotowanie to przyjemność. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sosy Smaki Świata – linia produktów premium wyprodukowanych z najwyższej jakości składników. Czysty skład bez substancji zagęszczających i bez substancji konserwujących.

dowiedz się więcej