Tradycyjne angielskie śniadanie

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

2 lipca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Angielska

Tradycyjne angielskie śniadanie

Składniki (2 porcje)

  • 4 jajka
  • 3 małe pomidory
  • kilka grzybów (mogą być pieczarki lub leśne)
  • 6 białych kiełbasek
  • 100 g boczku wędzonego w plastrach
  • 1 puszka fasolki po bretońsku
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek
  • MUSZTARDA ANGIELSKA ROLESKI

Przygotowanie

  1. Kiełbaski podgotuj i zrumień na patelni.
  2. Grzybki pokrój w małe kawałki, podsmaż. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Pomidory zgrilluj.
  4. Boczek usmaż na suchej patelni.
  5. Fasolkę przełóż do rondelka i podgrzej.
  6. Na patelnię dodaj masło, wbij jajka, dopraw solą. Smaż na małym ogniu pod przykryciem do ścięcia białek. Zdejmij, odsącz na ręczniku papierowym.
  7. Wszystkie składniki wyłóż na talerz. Podawaj z MUSZTARDĄ ANGIELSKĄ i tostami.

Smacznego!

Musztarda Angielska

Musztarda Angielska

175g
Tradycyjne angielskie śniadanie

Wyjątkowo ostra musztarda bez glutenu.

Musztarda Angielska – jedna z najostrzejszych musztard dostępnych na naszym rynku. Niezwykle ostra, o charakterystycznej konsystencji i nieprzeciętnie mocnym smaku. Wyprodukowana wg oryginalnej angielskiej receptury. Wyśmienity dodatek dla zwolenników eksperymentów kulinarnych.

Nie zawiera konserwantów ani sztucznych barwników. Bez glutenu. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Ostrość musztardy została osiągnięta dzięki wykorzystaniu wyjątkowo ostrej odmiany gorczycy.

dowiedz się więcej