Siekany tatar z polędwicy z ogóreczkami i piklowaną cebulką

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

26 listopada 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Sarepska

Siekany tatar z polędwicy z ogóreczkami i piklowaną cebulką

Składniki (2 porcje)

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kilka małych cebulek piklowanych
  • 10 małych ogóreczków/ 2-3 duże ogórki konserwowe
  • 4 łyżki MUSZTARDY DELIKATESOWEJ SAREPSKIEJ ROLESKI
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu worcestershire
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 żółtka
  • sól, pieprz
  • ulubione świeże ziółka np. szczypiorek, oregano

Przygotowanie

  1. Polędwicę oczyść i dokładnie posiekaj.
  2. Czerwoną cebulkę, piklowane cebulki oraz ogóreczki poszatkuj w drobną kostkę.
  3. Wszystkie składniki oprócz żółtek wymieszaj w misce, doprawiając solą i pieprzem wedle uznania.
  4. Tatar przełóż na 2 talerze, na wierzchu ułóż żółtka oraz trochę ziół. Posyp solą oraz świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego!

Musztarda Sarepska

Musztarda Sarepska

Siekany tatar z polędwicy z ogóreczkami i piklowaną cebulką

Jedna z najbardziej popularnych na rynku musztard o lekko ostrym smaku. Musztarda Sarepska Roleski swój charakterystyczny aromat zawdzięcza specjalnej odmianie gorczycy oraz starannie dobranym przyprawom, które podkreślają jej jedyny w swoim rodzaju smak. Idealna konsystencja i wspaniała barwa sprawiają, że wyśmienicie nadaje się także do dekoracji potraw i przekąsek.

Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników ani wzmacniaczy smaku.

Produkt nagrodzony w Ogólnopolskim Badaniu Postaw i Preferencji Konsumenckich „Dobry Produkt – Wybór Konsumentów 2010”

Zastosowanie:

Niezastąpiona jako dodatek do gorących dań mięsnych, wędlin i serów oraz jako składnik sosów do mięs i sałatek. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej