Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
17 marca 2021
Wykorzystany produkt: Sos Sezamowy saszetka
• 100 g ryżu jaśminowego
• 1 awokado
• 1/2 mango
• 150 g świeżego łososia
• 2 łyżki oleju sezamowego
• 2 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżeczka imbiru posiekanego
• 1/2 łyżeczki sezamu czarnego i białego
• kilka sztuk rzodkiewek
• 1 ogórek gruntowy
• 1 marchewka
• 1 łyżeczka sezamu czarnego i białego
• limonki, świeże zioła np. kolendra
• SOS SEZAMOWY ROLESKI
1. Ryż ugotuj. Awokado i ogórka pokrój w plasterki i skrop sokiem z limonki. Mango pokrój w dużą kostkę. Rzodkiewki pokrój w ćwiartki, a marchewki w słupki.
2. Łososia pokrój w dużą kostkę, przełóż do miski. Dodaj olej sezamowy, sos sojowy, imbir i sezam, wymieszaj i odstaw na 30 minut do lodówki.
3. W głębokich talerzach lub miskach, ułóż wszystkie składniki – ryż, łososia, awokado, ogórek. mango. rzodkiewki, marchewkę oraz świeże zioła.
4. Skrop sporą ilością SOSU SEZAMOWEGO ROLESKI.
Był hitem na długo wcześniej, zanim trafił do sprzedaży. Naszym pracownikom dawaliśmy go na krechę, na kartki, na fajrant i na kanapkę. To taki sos, który udoskonali smak każdej potrawy i zachwyci niejedno podniebienie. To tajemniczy składnik, magiczny dodatek, prawdziwy sekret nie tylko samozwańczego szefa kuchni. Danie z nim w składzie staje się… délicieux! I to jest jego największa zaleta. Poznaj nasz sezamowy! Bez konserwantów.