Kategorie: Przepisy
30 kwietnia 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Sycylijski do Pizzy
• 500 g mąki do pizzy
• 300 ml letniej wody
• 7 g suchych drożdży
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżka soli
• Ketchup Premium Sycylijski do Pizzy
• 2 kulki mozzarelli
• 100 g salami w plastrach
• 2-3 pieczarki
• świeża bazylia
Do miski wlej wodę i wsyp drożdże. Wymieszaj dokładnie i dodaj sól, oliwę oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszaj, a następnie zagnieć i odstaw do wyrośnięcia na minimum godzinę.
Na około pół godziny przed zakończeniem wyrastania ciasta rozpal grilla, tak aby był bardzo gorący i umieść na nim kamień do pieczenia pizzy.
Mozzarellę i pieczarki pokrój w plastry. Wyrośnięte ciasto podziel na pół. Z każdej połowy uformuj spód do pizzy, który następnie posmarujesz Ketchupem Premium Sycylijskim do Pizzy.
Ułóż na pizzy ser, pieczarki i salami, a następnie przełóż do rozgrzanego grilla i piecz od 15 do 30 minut, w zależności od stopnia rozgrzania grilla.
Podawaj od razu po upieczeniu ze świeżą bazylią.
Ketchup Premium Sycylijski to pewniak na pizzy. Idealnie zbalansowana kwasowość, słodycz i pomidorowość to gotowy przepis na perfekcyjny sos do pizzy. Co w środku? 232 g pomidorów na każde 100 g ketchupu z dodatkiem składników premium: octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodatku skrobi i bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan. Spróbuj! Polubisz. Roleski.