Pita z chrupiącymi boczniakami z surówką z czerwonej kapusty i marynowaną marchewką

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

15 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos Ogórkowy – Street Food

Pita z chrupiącymi boczniakami z surówką z czerwonej kapusty i marynowaną marchewką

Składniki

Składniki:

  • 2 pity
  • 6 boczniaków
  • olej do smażenia

Surówka z czerwonej kapusty:

  • 1/4 czerwonej kapusty
  • 1 mała czerwona cebula
  • pół jabłka
  • 1 marchewka
  • 1 łyżeczka posiekanego koperku
  • sos ogórkowy Roleski

ciasto naleśnikowe do panierowania boczniaków:

  • pół szklanki mąki
  • pół szklanki wody gazowanej
  • pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki

panierka do boczniaków:

  • pół szklanki bułki tartej
  • pół łyżeczki kuminu
  • pół łyżeczki papryki

marynowana marchewka:

  • 1 marchewka
  • 2 łyżki octu
  • 100ml zimnej wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól

Przygotowanie

  1. Przygotuj surówkę z kapusty: kapustę drobno poszatkuj, posól, odciśnij i zostaw na ok. 20 minut. Dodaj drobno startą marchewkę i jabłko oraz pokrojoną w piórka cebulę. Dodaj kilka łyżek sosu ogórkowego oraz koperek i wymieszaj.
  2. Przygotuj marynowaną marchewkę: marchewkę obierz i za pomocą obieraczki do warzyw potnij w długie wstążki. Zalej marynatą (woda z octem, cukrem i szczyptą soli) i zostaw na minimum 1 godzinę. Odcedź.
  3. Usmaż boczniaki: W misce wymieszaj wszystkie składniki na ciasto. W głębokim talerzu wymieszaj bułkę tartą z przyprawami. Boczniaki panieruj dwukrotnie: ciasto, bułka tarta, ciasto, bułka tarta. Smaż na głębokim oleju i odsącz z nadmiaru oleju na ręcznikach papierowych.
  4. Pitę podsmaż na patelni grilowej. Natnij ją, tworząc kieszonkę.
  5. Do pity nakładaj surówkę z czerwonej kapusty, usmażone boczniaki, paski marynowanej marchewki.

Smacznego!

Sos Do Tortilli i Kanapek – Street Food

Sos Do Tortilli i Kanapek – Street Food

Pita z chrupiącymi boczniakami z surówką z czerwonej kapusty i marynowaną marchewką

Relish z ogórków konserwowych i kremowy majonez z dodatkiem musztardy. Wyprodukowany na bazie przepisu prosto z San Francisco. Perfekcyjny do tortilli, kanapek ale i również mięs oraz hamburgerów. Fantastyczny w połączeniu z pieczonymi ziemniakami. Bez konserwantów. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Z Food Truck’ów i ulicznych knajpek zlokalizowanych w różnych miejscach na świecie wybraliśmy najlepsze sosy do frytek, hamburgerów, hot dogów i parówek. Dzięki naszej linii sosów STREET FOOD  możesz sprawić, że Twoje ulubione potrawy będą smakowały jak nigdy dotąd.

dowiedz się więcej