Pierś z kurczaka faszerowana kremem bazyliowym

Kategorie: O marynatach / Przepisy

14 maja 2018

Wykorzystany produkt: Marynata BBQ

Pierś z kurczaka faszerowana kremem bazyliowym

Składniki (2 porcje)

  • filety z kurczaka, ok. 150 g każdy
  • marynata BBQ firmy Roleski
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron

NA FARSZ:

  • 2 ząbki czosnku
  • 75 g serka typu Philadephia, Almette
  • łyżka orzechów włoskich
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka posiekanych liści bazylii
  • pół łyżki oliwy z oliwek

DO PODANIA: BROKUŁY I MARCHEWKA MINI, Z WODY

Przygotowanie

  • Zamarynuj filety z kurczaka w marynacie klasycznej firmy Roleski i odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Ogrzej filety z kurczaka do temperatury pokojowej (wyciągnij je z lodówki ok. 30 minut przed smażeniem) i rozbij je.
  • Obierz czosnek i zmiksuj go razem z pietruszką, bazylią, orzechami i połową łyżki oliwy. Wymieszaj z serkiem, dopraw solą i pieprzem. Każdy płat mięsa posmaruj otrzymanym kremem, złóż na pół i zepnij wykałaczką.
  • Na patelni na średnim ogniu rozgrzej olej. Gdy będzie już gorąca, włóż mięso. Smaż je przez około 8 minut z każdej strony.
  • Serwuj faszerowane piersi z kurczaka z brokułami i marchewką mini z wody.

Smacznego!

Prywatne: Marynata BBQ – gotowa do użycia

Prywatne: Marynata BBQ – gotowa do użycia

Pierś z kurczaka faszerowana kremem bazyliowym

Marynata BBQ 200 g – gotowa marynata do mięs zamknięta w specjalnym, bardzo wygodnym opakowaniu. Pozwala na marynowanie mięsa bezpośrednio w opakowaniu bez konieczności używania dodatkowych naczyń i bez potrzeby dodawania innych przypraw.

Dzięki naszej oryginalnej recepturze marynata BBQ pozwala na uzyskanie charakterystycznego smaku i aromatu cenionego przez miłośników amerykańskich potraw z grilla. Lekko pikantny smak pogłębiają użyte przyprawy: kolendra, pieprz cayenne, ziele angielskie oraz słodka papryka.

dowiedz się więcej