Pasta z wędzonego łososia z sosem tatarskim i koperkiem

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

23 marca 2021

Wykorzystany produkt: Sos Tatarski

Pasta z wędzonego łososia z sosem tatarskim i koperkiem

Składniki (4 porcje)

• 300 g wędzonego łososia na gorąco
• 3 łyżki jogurtu greckiego
• 3 łyżki SOSU TATARSKIEGO ROLESKI
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 3 łyżki posiekanego szczypiorku
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• sól, pieprz
• pieczywo

Przygotowanie

1. W dużej misce umieść łososia, jogurt grecki, SOS TATARSKI ROLESKI, posiekany koperek oraz szczypiorek.
2. Dokładnie wymieszaj, rozgniatając łososia widelcem. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj.
3. Podawaj z ulubionym pieczywem np. pumperniklem.

Smacznego!

Sos Tatarski

Sos Tatarski

Pasta z wędzonego łososia z sosem tatarskim i koperkiem

Ulubiony, krążący z rąk do rąk, niezawodny w Twojej kuchni. Znany z tego, że pasuje do każdej potrawy — z nim i na piknik, i w góry, i  na domówkę. Co w środku? Oczywiście warzywa konserwowe: ogórek, cebula, grzyby i szczypiorek, w delikatnym majonezie. Brzmi pysznie? Bo tak jest! Nasz tatarski jest taki, jak trzeba. Bez konserwantów. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej