Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
23 marca 2021
Wykorzystany produkt: Sos Tatarski
• 300 g wędzonego łososia na gorąco
• 3 łyżki jogurtu greckiego
• 3 łyżki SOSU TATARSKIEGO ROLESKI
• 2 łyżki posiekanego koperku
• 3 łyżki posiekanego szczypiorku
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• sól, pieprz
• pieczywo
1. W dużej misce umieść łososia, jogurt grecki, SOS TATARSKI ROLESKI, posiekany koperek oraz szczypiorek.
2. Dokładnie wymieszaj, rozgniatając łososia widelcem. Dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Wymieszaj.
3. Podawaj z ulubionym pieczywem np. pumperniklem.
Sos Tatarski jest znany z tego, że pasuje do każdej potrawy. Co w środku? Oczywiście warzywa konserwowe: ogórek, cebula, grzyby i szczypiorek, w delikatnym majonezie. Klasycznie i smacznie. Bez substancji konserwujących. Spróbuj! Polubisz. Roleski.