Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

9 lipca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Staropolska

Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Składniki (4 porcje)

Pasta:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebulka, drobno posiekana
  • 3 łyżki MUSZTARDY STAROPOLSKIEJ
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • kilka kromek chałki
  • rzodkiewki
  • szczypiorek

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać, przełożyć do miski i ugnieść widelcem. Dodać resztę składników na pastę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Chałkę podpiec w tosterze. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać.
  3. Na każdym plastrze chałki wyłożyć pastę z makreli i po kilka plasterków rzodkiewki. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Musztarda Staropolska

Musztarda Staropolska

175g
Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Słodki i lekko ostry smak Musztardy Staropolskiej oraz jej charakterystyczna konsystencja odwołują się do tradycji i polskości. Starannie dobrana mieszanka korzennych przypraw, nawiązująca do kulinarnych zwyczajów kuchni staropolskiej, podkreśla jej wyrazisty smak. Doskonała dla osób preferujących łagodne przyprawy.

Produkt bez konserwantów, sztucznych barwników ani wzmacniaczy smaku.

Polecana do żółtego sera i wędlin. Urozmaici smak każdej kanapki. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej