Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

9 lipca 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Staropolska

Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Składniki (4 porcje)

Pasta:

  • 1 wędzona makrela
  • 1 cebulka, drobno posiekana
  • 3 łyżki MUSZTARDY STAROPOLSKIEJ
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 ogórki konserwowe, pokrojone w drobną kostkę
  • 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • kilka kromek chałki
  • rzodkiewki
  • szczypiorek

Przygotowanie

  1. Makrelę obrać, przełożyć do miski i ugnieść widelcem. Dodać resztę składników na pastę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Chałkę podpiec w tosterze. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Szczypiorek posiekać.
  3. Na każdym plastrze chałki wyłożyć pastę z makreli i po kilka plasterków rzodkiewki. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Musztarda Staropolska

Musztarda Staropolska

Pasta z makreli na chałce z rzodkiewką

Słodki i lekko ostry smak Musztardy Staropolskiej oraz jej charakterystyczna konsystencja odwołują się do tradycji i polskości. Starannie dobrana mieszanka składników, nawiązująca do kulinarnych zwyczajów kuchni staropolskiej, podkreśla jej wyrazisty smak. Doskonała dla osób preferujących łagodne przyprawy.

Produkt bez substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.

 

dowiedz się więcej