Pan bagnat – kanapka z Nicei

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

7 stycznia 2020

Wykorzystany produkt: Sos do kanapek

Pan bagnat – kanapka z Nicei

Składniki (2 porcje)

  • 1- 2 półbagietki / 1 duża bagietka
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach kilka oliwek zielonych/ czarnych kilka rzodkiewek
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • garść szpinaku
  • sól, pieprz
  • SOS DO KANAPEK ROLESKI

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Pokroić w plasterki.
  2. Cebulę posiekać w piórka, rzodkiewki i pomidory pokroić w kawałki, a oliwki na połówki / w plastry.
  3. Półbagietki naciąć na pół wzdłuż, nie przecinając do końca. Podpiec na suchej patelni lub w tosterze.
  4. Bagietki wysmarować w środku SOSEM DO KANAPEK ROLESKI, wyłożyć liście szpinaku, tuńczyka, jajko, oliwki,
    pomidora, rzodkiewki oraz cebulkę, doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!

Prywatne: Sos do Kanapek

Prywatne: Sos do Kanapek

240ml
Pan bagnat – kanapka z Nicei

Sos do Kanapek to smaczny dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, tostów, kanapek i innych, szybkich dań. Tajemnica jego smaku tkwi w oryginalnej recepturze, starannie dobranych składnikach i kremowej konsystencji. Ostry, paprykowy smak sosu uzupełniają wyraźnie wyczuwalne cząstki warzyw. O wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3. Nie zawiera konserwantów.

Do kanapek, ale również do wszelkich dań z wędliną i żółtym serem podawanymi na zimno. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej