Odświeżona kartoffelsalat z rzodkiewką i musztardą chrzanową

Kategorie: O musztardzie / Przepisy

2 kwietnia 2019

Wykorzystany produkt: Musztarda Chrzanowa

Odświeżona kartoffelsalat z rzodkiewką i musztardą chrzanową

Składniki (4 porcje)

  • 1 kg młodych ziemniaczków
  • 10 rzodkiewek
  • kilka łodyg selera naciowego
  • pęczek koperku

Sos:

  • 8 łyżek MUSZTARDY CHRZANOWEJ
  • 2 łyżeczki świeżo startego chranu
  • sół
  • pieprz
  • kilka łyżek oleju lnianego

Przygotowanie

  1. Sos: Wszystkie składniki na sos wymieszać w słoiczku.
  2. Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w mundurkach do miękkości. Odcedzić i całkowicie wystudzić.
  3. Rzodkiewki i seler naciowy umyć i pokroić w równe kawałki. Koperek posiekać.
  4. Ziemniaki pokroić w plastry i przełożyć do dużej miski. Dodać resztę warzyw, wlać sos i wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać koperkiem.

Smacznego!

Musztarda Chrzanowa

Musztarda Chrzanowa

Odświeżona kartoffelsalat z rzodkiewką i musztardą chrzanową

Klasyczna musztarda z chrzanową nutą. Dodatek drobno utartego chrzanu dodaje jej intensywności i wyostrza smak. Swój szczególny, idealny aromat zawdzięcza ziarnom czarnej gorczycy oraz olejkom eterycznym zawartym w chrzanie.

Nie zawiera substancji konserwujących ani wzmacniaczy smaku.

Tworzy smaczne kompozycje z białą kiełbasą, parówkami czy golonką; świetnie pasuje do pieczonych i gotowanych mięs, wędlin oraz jajek. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej