Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy
22 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Sos Caesar
100 gramów makaronu penne
1 łyżeczka oliwy
2 ząbki czosnku
2 szalotki
Sól
Pieprz
natka pietruszki
10 gramów orzechów włoskich
Sos Caesar Roleski – 2 łyżki stołowe
1. Makaron ugotuj al dente.
2. Na suchej patelni podpraż posiekane orzechy włoskie.
3. Na patelni rozgrzej dobrze oliwę i podsmaż pokrojony w plastry czosnek i szalotkę.
4. Dodaj ugotowany makaron, orzechy włoskie oraz sos Caesar Roleski. Wymieszaj wszystko.
5. Przed podaniem posiekaj drobno natkę pietruszki i dodaj do makaronu.
To amerykańska klasyka, skomponowana w oparciu o oryginalną recepturę. Idealnie komponuje się z sałatka Caesar , mieszankami świeżych sałat, ale także z tortillą i grillowanym kurczakiem. Chcesz spróbować?