Krewetki na Szpinaku z Sosem Czosnkowym

Kategorie: Przepisy

29 lutego 2024

Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy Aioli Roleski

Krewetki na Szpinaku z Sosem Czosnkowym

Składniki (2 porcje)

• 400 g krewetek
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 3-4 łyżki masła
• 3 garście szpinaku
• sól, pieprz, oliwa,
Sos Czosnkowy Aioli Roleski do podania
• świeża bagietka do podania

 

 

Przygotowanie

  1. Krewetki pozbaw pancerzyków. Wymieszaj z drobno posiekanym lub startym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.

  2. Rozgrzej patelnię i smaż krewetki na maśle z dodatkiem i 1 łyżki oliwy przez około 1 minutę z każdej strony.

  3. Teraz dodaj szpinak i wymieszaj, a następnie smaż przez kilkanaście sekund. Dopraw na koniec solą i pieprzem.

  4. Wykładaj na talerze, podawaj z bagietką i Sosem Czosnkowym Aioli Roleski!

Smacznego!

Sos Czosnkowy

Sos Czosnkowy

Krewetki na Szpinaku z Sosem Czosnkowym

Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.

dowiedz się więcej