Kategorie: Przepisy
29 lutego 2024
Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy Aioli Roleski
• 400 g krewetek
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 3-4 łyżki masła
• 3 garście szpinaku
• sól, pieprz, oliwa,
• Sos Czosnkowy Aioli Roleski do podania
• świeża bagietka do podania
Krewetki pozbaw pancerzyków. Wymieszaj z drobno posiekanym lub startym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię i smaż krewetki na maśle z dodatkiem i 1 łyżki oliwy przez około 1 minutę z każdej strony.
Teraz dodaj szpinak i wymieszaj, a następnie smaż przez kilkanaście sekund. Dopraw na koniec solą i pieprzem.
Wykładaj na talerze, podawaj z bagietką i Sosem Czosnkowym Aioli Roleski!
Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.