Kategorie: Przepisy
15 grudnia 2023
Wykorzystany produkt: Majonez Stołowy Roleski
• 450-500 g piersi z kurczaka (około 2 większych piersi)
• 100 g tartego sera gouda lub mozzarelli
• 1 łyżka Majonezu Stołowego Roleski
•4 łyżki posiekanych ziół: natka pietruszki, koperek, kolendra, szczypiorek, bazylia – wybierz 2 lub 3 rodzaje i posiekaj
• 1/3 łyżeczki soli
• 1/3 łyżeczki pieprzu
• 1/3 łyżeczki ostrej papryki
• 1 jajko
• 3 łyżki mąki pszennej
• olej roślinny do smażenia
Piersi z kurczaka umyj, a następnie drobno pokrój w bardzo małą kosteczkę.
Włóż kurczaka do miski, dodaj do niego Majonez Stołowy Roleski, jajko, starty na tarce z grubymi oczkami ser gouda lub mozzarella, mąkę, sól, pieprz i paprykę ostrą lub łagodną. Posiekaj także ulubione zioła i dodaj je do miski. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej. Za pomocą łyżki nakładaj na patelnię niewielkie porcje kurczaka, tworząc małe placuszki. Smaż po kilka minut z obu stron aż się pięknie zezłocą. Kurczaka podawaj z zapiekanymi ziemniakami i ulubioną sałatką.
Smacznego !
Majonez Stołowy to klasyczny majonez o łagodnym, ale wyraźnym smaku. Kremowa i jedwabista konsystencja została uzyskana dzięki zastosowaniu unikalnej technologii w procesie jego produkcji. Produkt polecany dla każdego, kto ceni wysoką jakość w rozsądnej cenie. Niezbędny w każdym domu.