Keto burger w gofrach

Kategorie: Przepisy

12 stycznia 2024

Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Meksykański Keto Roleski

Keto burger w gofrach

Składniki (2 porcje)

Gofry:

• 2 jajka
• 100 g twarogu tłustego
• 30 g mąki migdałowej
• 10 g płynnego oleju kokosowego
• 5 g proszku do pieczenia

Dodatki burger:

•  150-200 g mielonej wołowiny
•  ulubiona sałata
•  1-2 plasterki sera cheddar lub innego
• kilka plasterków ogórków kanapkowych
• sól i pieprz
• Ketchup Premium Meksykański Keto Roleski!

 

 

 

 

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na gofry połącz ze sobą za pomocą miksera. Nagrzej płytki gofrownicy i wlej na nie przygotowane ciasto. Piecz do momentu zarumienienia.

  2.  Wołowinę dopraw solą i pieprzem, możesz też dodać 1 łyżeczkę musztardy. Przygotuj kotlety i smaż na patelni lub grillu. Na koniec minutę przed końcem smażenia połóż na wołowinie plastry sera i zaczekaj aż się rozpuści.

  3. Przygotuj burgera. Gofra nasmaruj porcją Ketchupu Premium Meksykańskiego Keto Roleski, następnie dodaj sałatę, kotlet, dodatki warzywne i kolejną porcję ketchupu.

  4. Zamknij to wszystko kolejnym keto gofrem i gotowe!

Smacznego!

Ketchup Premium Meksykański Keto

Ketchup Premium Meksykański Keto

Keto burger w gofrach

Ketchup Premium Meksykański Łagodny to smak meksykańskiej salsy uzyskany z połączenia soczystych pomidorów (aż 245 g na 100 g ketchupu) z czerwoną papryką oraz dodatkiem delikatnego octu jabłkowego i soli himalajskiej. Bez dodanego cukru, bez skrobi i bez substancji konserwujących.

 

Ketchup Premium Meksykański Keto zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Odpowiedni dla wegan. Chcesz spróbować?

dowiedz się więcej