Jajka faszerowane awokado z sosem chrzanowym

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

30 kwietnia 2019

Wykorzystany produkt: Sos Chrzanowy

Jajka faszerowane awokado z sosem chrzanowym

Składniki (4 porcje)

  • 8 jajek
  • 2 duże dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki SOSU CHRZANOWEGO ROLESKI
  • sol
  • pieprz
  • koperek/ szczypiorek/ zielona cebulka

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i wrzucić do dużej miski.
  2. Awokado pozbawić pestki i pokroić w grubą kostkę. Czosnek posiekać drobniutko.
  3. Do miski z żółtkami wrzucić awokado, czosnek, sos chrzanowy, sok z cytryny. Rozgnieść widelcem, doprawić solą i pieprzem.
  4. Zieloną masą wypełniać połówki jajek i udekorować świeżymi ziołami. Podawać ze świeżą bagietką lub wiejskim chlebem.

Smacznego!

Prywatne: Sos Chrzanowy

Prywatne: Sos Chrzanowy

240ml
Jajka faszerowane awokado z sosem chrzanowym

Tradycyjny sos, będący kompozycją tartego chrzanu i kremowego majonezu. Ma jednolitą konsystencję i jasną barwę z idealnie zachowanymi proporcjami pomiędzy ostrością chrzanu a łagodnością pozostałych składników. Produkt o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3.

Doskonały do jajek, ryb, wędlin i mięs oraz jako dodatek do sałatek lub past kanapkowych. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

dowiedz się więcej