Grillowana kukurydza z Sosem Czosnkowym Aioli

Kategorie: Przepisy

3 czerwca 2024

Wykorzystany produkt:  Sos Czosnkowy Aioli 

Grillowana kukurydza z Sosem Czosnkowym Aioli

Składniki (4 porcje )

• 4 kolby gotowanej kukurydzy
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1/2 limonki
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 2 łyżki natki pietruszki
4 łyżki Sosu Czosnkowego Aioli

Przygotowanie

  1. Kukurydze natrzyj oliwą. Ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj po kilka minut z każdej strony.

  2. Ściągnij i polej kukurydzę Sosem Czosnkowym Aioli, posyp parmezanem oraz natką, na koniec skrop sokiem z limonki.

  3. Podawaj na ciepło.

Smacznego!

Sos Czosnkowy Aioli

Sos Czosnkowy Aioli

Grillowana kukurydza z Sosem Czosnkowym Aioli

Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.

dowiedz się więcej