Kategorie: Przepisy
16 września 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Pikantny
• 4 croissanty, najlepiej czerstwe
• 8 łyżek Ketchupu Premium Pikantnego
• 8 plastrów szynki prosciutto
• 100 ml mleka
• 100 g śmietany 18% do zupy
• 2 jajka
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
• 100 g sera żółtego
• do podania: szczypiorek
Rogale przekrój wzdłuż na pół. Każdą połówkę posmaruj Ketchupem Premium Pikantnym. Na spody połóż po 2 plastry szynki i złóż rogale w całość.
Do miski dodaj mleko, śmietanę, jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszaj, do połączenia całości.
Do naczynia do zapiekania włóż croissanty. Zalej masą jajeczną i zostaw na 15-20 minut, żeby nasiąknęły. Pomiędzy rogale dodaj starty żółty ser.
Zapiekankę piecz w 180°C przez około 40 minut.
Zapiekankę podawaj na ciepło, posypaną szczypiorkiem.
Po ketchup sięgasz niemal każdego dnia? Jeśli tak, zasmakuj w wersji premium. Cechy? Tylko pięć składników: 232 gramy soczystych pomidorów na każde 100 gramów ketchupu, cukier trzcinowy, sól himalajska, ocet jabłkowy oraz przyprawy. Smak? Lekko pikantny, nie za ostry, nie za łagodny. Bez konserwantów, bez zagęstników. Ketchup klasy Premium. Spróbuj! Polubisz. Roleski.