Fish & chips

Kategorie: Przepisy

30 listopada 2023

Wykorzystany produkt: Ketchup łagodny bez cukru Premium Roleski

Fish & chips

Składniki (2 porcje)

• 2 duże filety z dorsza (lub mintaja)
• 6 dużych ziemniaków
• 1 szklanka mąki pszennej
• ½ łyżeczki proszku do pieczenia
• sól i pieprz
• 50 ml wody mineralnej
• 100 ml mleka
• 1 jajko
• olej do smażenia
Ketchup Premium łagodny bez cukru Roleski

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej przez sito, dodaj ½ łyżeczki soli i proszek do pieczenia. Wymieszaj wodę z mlekiem i jajkiem. Suche składniki połącz z mokrymi i mieszaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Odstaw na 10 minut.
  2. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w słupki. We frytkownicy rozgrzej olej. Frytki smaż porcjami, a następnie wyjmuj cedzakową łyżką i przełóż do miski. Odrobinę je posól.
  3.  Filety ryby pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem. Kolejno zanurzaj w cieście i wkładaj porcjami do rozgrzanego oleju. Smaż przez 4-5 minut, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Po wyjęciu połóż na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
  4. Przekładaj na talerze i podawaj z Ketchupem Premium łagodnym bez cukru Roleski.

Smacznego !

Smacznego!

Ketchup łagodny bez cukru Premium

Ketchup łagodny bez cukru Premium

Fish & chips

Każde 100 g ketchupu łagodnego Premium zawiera rekordową ilość słodkich pomidorów: aż 266 gramów i tylko 46 kcal. Nie dodaliśmy do niego ani grama cukru, konserwantów, skrobi czy tez innych zagęstników. Zadbaliśmy za to o najlepsze składniki: aromatyczne pomidory z dodatkiem soli himalajskiej  i delikatnego octu jabłkowego. Mało kalorii, pełnia smaku. Nie potrzebuje niczego więcej, żeby zachwycić. I robi to. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Ketchup Premium zawiera cukry naturalnie występujące w pomidorach. Bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan.

dowiedz się więcej