Filet z dorsza z pikantną salsą z ananasa i kolendry

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

15 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos Habanero

Filet z dorsza z pikantną salsą z ananasa i kolendry

Składniki

Składniki:

  • 2 filety z dorsza (lub jeszcze lepiej polędwica z dorsza)
  • skorka otarta z 1 limonki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka masła klarowanego

Salsa:

  • ¼ świeżego ananasa
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka (?) Sosu Habanero
  • pół papryczki chili
  • sok z ok. ½ imonki

Przygotowanie

Sposób przygotowania:

  1. Dorsza natrzyj solą i skórką otartą z limonki.
  2. Przygotuj salsę: Ananasa obierz i pokrój w drobną kosteczkę, papryczkę pokrój bardzo drobno, kolendrę posiekaj i wsyp do miski. Sos Habanero wymieszaj z sokiem z limonki , wlej do miski i dokładnie wymieszaj.
  3. Na patelni rozpuść masło. Połóż dorsza skórą do dołu i cały czas polewaj od góry rozpuszczonym masłem, przechylając patelnię. Smaż kilka minut.
  4. Usmażonego dorsza podawaj z ostrą salsą ananasową.

Smacznego!

Sos Habanero – Sosy Bardzo Ostre

Sos Habanero – Sosy Bardzo Ostre

Filet z dorsza z pikantną salsą z ananasa i kolendry

Sos Habanero – linia sosów bardzo ostrych (Super Hot).

Klasyczny sos BBQ wzmocniony ostrą, suszoną papryką Habanero. Papryczka z grona najostrzejszych odmian? Habanero. Smak Meksyku, smak Hawany, smak Karaibów – ostry, połączony z nutami BBQ. Poleca się wszystkim, którzy nie należą do przyprawowych mięczaków.

Lubisz ostro? Tak? To wybierz nasz Habanero.

Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Linia sosów bardzo ostrych (Super Hot) przeznaczona jest dla bardziej odważnych konsumentów i wielbicieli ostrych dodatków.

Sos Habanero z serii Super Hot jest około 10% mocniejszy od naszego Trinidad Scorpion’a.

Polecamy zapoznanie się z recenzją sosów bardzo ostrych autorstwa Crazy Home Production dostępną na kanale YouTube.

dowiedz się więcej