Boczniaki i cukinie w panko z sosem do frytek belgisjkim

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

14 czerwca 2020

Wykorzystany produkt: Sos do Frytek Belgijski – Street Food

Boczniaki i cukinie w panko z sosem do frytek belgisjkim

Składniki

  • Panierka:
    125ml mleka
    85g mąki pszennej
    1 jajko
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    ½ łyżeczki papryki wędzonej
    szczypta czosnku granulowanego
    szczypta cebuli granulowanej
    sól
    pieprz
    150g panierki panko lub bułki tartej
  • 200g boczniaków
    1/2 dużej cukinii
    olej do smażenia
  • Do podania:
    Street Food Sos do frytek belgisjki
    natka pietruszki

Przygotowanie

Wszystkie składniki panierki (z wyjątkiem panko) dokładnie mieszamy. Cukinię kroimy w grube plastry. Krążki cukinii oraz kawałki boczniaków zanurzamy w mokrej panierce, obtaczamy w panko. Smażymy na niewielkim ogniu do zrumienienia.

Podajemy z sosem do frytek belgijskim oraz siekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Sos do Frytek Belgijski – Street Food

Sos do Frytek Belgijski – Street Food

Boczniaki i cukinie w panko z sosem do frytek belgisjkim

Jest taki rodzaj frytek, który wymaga specjalnej oprawy prosto z belgijskiej kuchni. Teraz frytki belgijskie pysznie i wyjątkowo mogą smakować także w Polsce! Wystarczy dodać aksamitnie kremowy, pyszny sos do frytek, wytworzony według belgijskiej receptury. Sprawdź naszą linię Street Food, pełną najlepszych z najlepszych! Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Z Food Truck’ów i ulicznych knajpek zlokalizowanych w różnych miejscach na świecie wybraliśmy najlepsze sosy do frytek, hamburgerów, hot dogów i parówek. Dzięki naszej linii sosów STREET FOOD  możesz sprawić, że Twoje ulubione potrawy będą smakowały jak nigdy dotąd.

dowiedz się więcej