Kategorie: Przepisy
29 marca 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Mayo Roleski
• 4 bajgle
• 1 pierś z kurczaka
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• 1/2 łyżeczki soli
•1/2 łyżeczki pieprzu
• 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
•panierka panko do obtoczenia
• olej do smażenia
• 1/2 ogórka
• 1/2 papryki
• mały kawałek czerwonej kapusty
• Sos Ketchup Mayo Roleski
Piersi z kurczaka pokrój na grube paski, przełóż do miski i dodaj jogurt oraz przyprawy.
Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki na minimum 30 minut. Warzywa pokrój w cienkie paski, a kawałki kurczaka dokładnie obtocz w panierce panko.
Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Na gorący olej wyłóż kurczaka i smaż po kilka minut z każdej strony na średnim ogniu, aż się zarumieni. Przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym.
Na przekrojone bajgle ułóż kolejno warstwę sosu, warzywa, kawałki kurczaka, następną porcję sosu i drugą część bajgla.