Kategorie: Przepisy
26 czerwca 2024
Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy Aioli
• 1 pierś z kurczaka
• 1/2 czerwonej papryki
• 1/2 zielonej papryki
• 1/2 żółtej papryki
• 100 g mini pieczarek
• 1/2 bakłażana
• sól, pieprz, papryka wędzona
• olej do smażenia
• 100 g mixu sałat
• 30 g sera feta
• Sos Czosnkowy Aioli
Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Posyp z obu stron solą, pieprzem i papryką wędzoną. Zostaw na chwilę do zamarynowania.
Papryki pokrój w paski. Bakłażana w cienkie półplasterki. Wrzuć na patelnię grillową z odrobiną oleju, posyp przyprawami i grilluj, aż będą miękkie i lekko zarumienione.
Następnie tej samej patelni zgrilluj plastry kurczaka – po kilka minut z obu stron.
W misce ułóż sałaty, dodaj grillowane warzywa i kurczaka pociętego w plastry. Posyp fetą i podawaj z dodatkiem Sosu Czosnkowego Aioli.
Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.