Kategorie: Przepisy
3 czerwca 2024
Wykorzystany produkt: Sos Czosnkowy Aioli
• 4 kolby gotowanej kukurydzy
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1/2 limonki
• 2 łyżki tartego parmezanu
• 2 łyżki natki pietruszki
• 4 łyżki Sosu Czosnkowego Aioli
Kukurydze natrzyj oliwą. Ułóż na rozgrzanym grillu i opiekaj po kilka minut z każdej strony.
Ściągnij i polej kukurydzę Sosem Czosnkowym Aioli, posyp parmezanem oraz natką, na koniec skrop sokiem z limonki.
Podawaj na ciepło.
Delikatny majonez, odrobina ulubionej musztardy i smak świeżo wyciśniętego czosnku – to przepis na sos idealny! Pozostawia delikatny i przyjemny posmak. Doskonały do mięs, sałatek i dań typu Street Food.