Kategorie: O musztardzie / Przepisy
22 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Musztarda Ananasowa
100 gramów mąki owsianej
200 ml mleka owsianego
2 jajka
szczypta soli
olej kokosowy do smażenia
Farsz
1 miękkie, naturalne tofu
6 pomidorów suszonych w oleju
1 łyżka musztardy ananasowej Roleski
pieprz
sól
Mąkę połącz z jajkami, solą i mlekiem. Pozbądź się grudek. Odstaw ciasto na 15 minut. Naleśniki smaż na oleju kokosowym na bardzo dobrze rozgrzanej patelni.
Tofu rozgnieć widelcem i dodaj do niego pokrojone w kostkę pomidory wraz z przyprawami i musztardą ananasową Roleski. Całość zblenduj na jednolitą masę. Każdy naleśnik posmaruj gruba warstwą i zwiń w rulonik. Możesz je dodatkowo podsmażyć. Naleśniki bardzo dobrze smakują i na ciepło, i na zimno.
Tradycyjnie, a jednocześnie egzotycznie? Słodko i zaskakująco połączyliśmy te dwie opcje, dodając aromatycznego ananasa do naszej oryginalnej musztardy! Musztarda stworzona dla wielbicieli niebanalnych doznań kulinarnych, dla najmłodszych i dorosłych, dla miłośników kanapek, parówek oraz przekąsek pozbawionych nudy. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Nowa linia musztard mocno owocowych to gwarancja nowych i unikatowych doznań smakowych dla miłośników eksperymentów i fanów musztard. Polecana dla najmłodszych smakoszy jako konkurencja dla ketchupu. Bez konserwantów. Przyjazna dla wegan.