Kategorie: O sosach i dressingach
10 grudnia 2019
Nowa linia sosów Street Food jest oparta na recepturach pozyskanych z ulicznych knajpek i food truck’ów ulokowanych w różnych zakątkach świata. Sosy z linii Street Food pozwalają na przeniesienie smaków z odległych miejsc bezpośrednio na swoje ulubione potrawy.
Linia Street Food składa się z pięciu smaków:
Sos do Frytek Belgijski – w krajach Beneluksu nie ma frytek bez sosu. Najpopularniejszym z nich jest nie ketchup, a sos na bazie majonezu. Sos do Frytek Belgijskich zmienia podejście do smaku frytek.
Sos do Hamburgerów i Hot Dogów – oryginalne połączenie pomidorów, sosu Worchester, aromatycznych przypraw i majonezu. Receptura prosto z USA. Dedykowany do hamburgerów, ale przepysznie smakuje również z hot dogami.
Sos Ogórkowy – unikalny sos na bazie relishu z ogórków konserwowych z dodatkiem musztardy i majonezu. Przepis pozyskany z San Francisco. Perfekcyjny do mięs, tortilli, hamburgerów. Fantastyczny w połączeniu z pieczonymi ziemniakami.
Sos do Frytek Curry – kremowy i z dodatkiem curry, skomponowany wg duńskiego przepisu. Ktoś kiedyś powiedział: „nie ważne jakie są Twoje frytki, ważne z czym je podasz”. Niesposób się nie zgodzić.
Sos do Hot Dogów i Parówek – majstersztyk powstały w wyniku unikalnego połączenia ketchupu i musztardy. Wytworzony na podstawie receptury uzyskanej z budki z hot-dogami w Chicago. Łączy najlepsze cechy musztardy i ketchupu.