1 średni kalafior
4 ziemniaki
1 ząbek czosnku
2 szalotki
sól
pieprz
1 łyżka masła
1 łyżeczka chili
1 łyżeczka kuminu
1 litr bulionu warzywnego Roleski
Na patelni podsmaż na maśle pokrojony drobno czosnek i szalotkę. Dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki smaż ok. 10 minut.
Podziel kalafiora na różyczki i włóż do dużego garnka. Dodaj ziemniaki z czosnkiem i szalotką i całość zalej bulionem. Gotuj zupę około 20 minut. Po tym czasie zblenduj zupę i dodaj przyprawy. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Bulion warzywny – esencjonalny i bardzo aromatyczny bulion przygotowany na bazie warzyw i przypraw. Klarowny i apetyczny, doskonały jako baza do zup i sosów. Polecany również do gotowania ryżu i praktycznie wszystkich rodzajów kasz. Nie zawiera konserwantów, oraz glutaminianu sodu. Spróbuj! Polubisz. Roleski.