Zielone naleśniki z łososiem, szpinakiem i rzodkiewką

Kategorie: O sosach i dressingach / Przepisy

31 grudnia 2019

Wykorzystany produkt: Sos tatarski

Zielone naleśniki z łososiem, szpinakiem i rzodkiewką

Składniki (6 porcji)

Naleśniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 2 garście szpinaku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz
  • 300 g wędzonego łososia
  • 1 awokado
  • kilka rzodkiewek
  • 100 g szpinaku
  • SOS TATARSKI ROLESKI
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na naleśniki dokładnie zblenduj na gładką masę o gęstości śmietany. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. Awokado wypestkuj i pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Rzodkiewki posiekaj w cienkie plasterki.
  3. Naleśniki smaż na mocno rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony. Przekładaj na talerz.
  4. Na naleśnikach rozsmaruj 2 łyżki SOSU TATARSKIEGO, ułóż 2-3 plastry łososia, kilka plasterków awokado i rzodkiewki oraz garstkę liści szpinaku. Dopraw solą i pieprzem. Złóż na pół i jeszcze raz na pół. Gotowe naleśniki możesz skropić dodatkowo SOSEM TATARSKIM.

Smacznego!

Sos Tatarski

Sos Tatarski

240ml
Zielone naleśniki z łososiem, szpinakiem i rzodkiewką

Sos Tatarski to jeden z najpopularniejszych sosów zimnych, wytwarzany na bazie majonezu z dodatkiem drobno posiekanych warzyw. Lekko ostry smak nadają mu korniszony oraz tradycyjne przyprawy. Produkt o wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych Omega 3. Nie zawiera konserwantów.

Jest idealnym dodatkiem do wędlin, mięs serwowanych na zimno, pasztetów, gotowanych jaj i ryb. Nieodłączny towarzysz świątecznych przysmaków. Spróbuj! Polubisz. Roleski.

Sos Tatarski został wyróżniony przez polskich kupców w konkursie „Złoty Paragon 2012”.

dowiedz się więcej