Kategorie: Przepisy
22 maja 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Meksykański
• 700 g żeberek wieprzowych
• 200 ml napoju typu cola
• 1 łyżka cukru trzcinowego
• 1 łyżeczka pieprzu mielonego
• 1 łyżeczka soli
• 1/3 łyżeczki chilli mielonego
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki Ketchupu Premium Meksykańskiego
Żeberka pokrój na mniejsze części. Połącz ze sobą wszystkie składniki marynaty: colę, cukier, sól, pieprz, chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek i Ketchup Premium Meksykański.
Żeberka pokryj marynatą i zostaw najlepiej na całą noc do zamarynowania.
GRILL: żeberka upiecz przez 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Następnie wyjmij z piekarnika, układaj na rozgrzanym ruszcie i grilluj do zrumienienia z każdej strony. PIEKARNIK: przełóż do naczynia żaroodpornego, polej pozostałą marynatą i piecz w 200°C. Najpierw godzinę pod przykryciem, a pozostałe 30 minut bez przykrycia.
Podawaj na ciepło, polane zredukowanym z pieczenia sosem.
Ketchup Premium Meksykański Łagodny to smak meksykańskiej salsy uzyskanej z połączenia soczystych pomidorów (232 g na 100 g ketchupu) z czerwoną papryką oraz z dodatkami premium: octem jabłkowym i solą himalajską. Bez dodatku skrobi i bez konserwantów. Odpowiedni dla wegan. Spróbuj! Polubisz. Roleski.