Kategorie: Przepisy
20 sierpnia 2024
Wykorzystany produkt: Ketchup Premium Łagodny
• 2 duże cukinie
• 1 cebula
• 1 papryka czerwona
• 1 łyżka oleju
• 500 g mięsa mielonego wołowego
• 1/2 puszki kukurydzy + 4 łyżki do posypania
• 10 łyżek Ketchupu Premium Łagodnego
• sól, pieprz
• 100 g sera żółtego
• do podania: posiekany szczypiorek, prażona cebulka
Przygotowuj warzywa: cebulę i paprykę drobno pokrój, a cukinie przekrój wzdłuż na pół i wydrąż z niej jak najwięcej środka. Odrzuć gniazda nasienne, a pozostały wydrążony miąższ posiekaj.
Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż, aż do zarumienienia, następnie dodaj paprykę i smaż jeszcze przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. Dodaj mięso mielone, dopraw solą i pieprzem i smaż, do momentu, aż mięso się zarumieni.
Do farszu dodaj Ketchup Premium Łagodny oraz kukurydzę. Duś jeszcze przez 10 minut. Gotowym farszem nadziej wydrążone cukinie i piecz przez 30 minut w temperaturze 200°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia posyp cukinie startym żółtym serem.
Podawaj na ciepło, polane dodatkową porcją ketchupu, posypane szczypiorkiem, cebulką i kukurydzą.
Czy ketchup może zaskoczyć? Nasz Premium zaskakuje z pewnością. Ilością pomidorów (aż 232 gramy soczystych pomidorów na każde 100 gramów ketchupu) i łagodnym smakiem, który aby wybrzmieć nie potrzebuje skrobi, ani konserwantów. Skład? Dobrze dobrany. Tylko pięć składników: aromatyczne pomidory, cukier trzcinowy, sól himalajska, ocet jabłkowy i przyprawy. Ketchup klasy Premium. Spróbuj! Polubisz. Roleski.