Kategorie: O musztardzie / Przepisy
21 czerwca 2020
Wykorzystany produkt: Musztarda American Classic Street Food
2 puszki białej fasoli (bez zalewy)
1 woreczek kaszy jaglanej
1 biała cebula
1 łyżka masła
2 ząbki czosnku
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowa
1 łyżeczka kuminu rzymskiego
1 łyżeczka papryki słodkiej
3 łyżeczki papryki wędzonej
2 łyżki sosu sojowego
sól
pieprz
żurawina
bułka tarta do podsypania formy
oliwa
2 łyżki musztardy Classic Roleski
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Na maśle podsmaż drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Dodaj miód, sól i pierz i wymieszaj. Ugotuj wg instrukcji na opakowaniu kaszę jaglaną. Do ostudzonej kaszy dodaj fasolę, cebulkę wraz z czosnkiem oraz pozostałe przyprawy i musztardę Classic Roleski. Wszystko dokładnie wymieszaj, następnie zblenduj na gładką masę.
Formę natłuść oliwą i posyp bułką tartą. Dno formy wyłóż żurawiną i na nią wylej masę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 45-50 minut. Po upieczeniu wyjmij pasztet z piekarnika (ale nie z formy) i daj mu odpocząć (masa będzie bardzo delikatna). Następnie wstaw do lodówki na min. 8 godzin. Po tym czasie możesz go wyjąć z formy i pokroić.
Pasztet podaj ze świeżym pieczywam oraz np. ćwikłą lub z musztardą classic Roleski.
American Classic Yellow to musztarda stworzona na podstawie klasycznej receptury prosto z USA. To typowo amerykańskie cudeńko – intensywnie żółte, lekko słodkie i łagodne. Pasuje do wszystkiego, dlatego miej ją pod ręką zawsze wtedy, kiedy masz ochotę na hot-doga, burgera czy innego wrapa. Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Linia musztard STREET FOOD to efekt poszukiwań ciekawych i intrygujących smaków w różnych zakątkach kulinarnego świata. To połączenie nowatorskich składników (papryka Trinidad Scorpion, whisky, ciemne piwo, prażona cebulka) z oryginalnymi recepturami. Dzięki temu możesz na nowo odkryć smak swoich ulubionych potraw. Bez konserwantów.